Wanneer sterven dichtbij komt
en je kunt op niemand terugvallen
 

Wat doen wij

Vanuit Stichting Eenzame Dood zoeken wij verbinding met organisaties en initiatieven om samen te voorkomen dat mensen alleen de laatste levensfase door hoeven te maken. Naast de verbinding zoeken wij ook met regelmaat de media op om over dit thema te praten.


Vanuit NAbij staan wij mensen in hun laatste levensfase nabij. Mensen die niet terug kunnen vallen op voldoende ondersteuning in de directe omgeving.
De palliatieve of palliatief terminale fase kenmerkt zich doordat er geen genezende behandeling meer mogelijk is en het einde zich aftekent. Wanneer iemand te horen heeft gekregen niet meer beter te kunnen te worden kan er aanspraak gemaakt worden op onze ondersteuning. Voor ons is tijd geen aspect. De ondersteuning kan een dag of nacht zijn maar ook meer dan een jaar in beslag nemen. Iedere laatste fase van het leven is net zo uniek als ieder mens die ondersteuning nodig heeft.


Wij staan naast de mens, leven mee, denken mee. We gaan in gesprek maar kunnen ook ondersteuning in praktische zaken bieden, er op uit gaan of meegaan naar artsen of andere instellingen.


Wanneer er meer ondersteuning nodig is denken wij  mee over de vorm. Het gaat erom wat het meest passend is. Hierdoor is het mogelijk dat mensen thuis kunnen sterven. De woonsituatie is niet van belang. Onze mensen komen thuis maar ook in zorginstellingen en ziekenhuizen.


Aan alle hulp en ondersteuning die wij bieden zijn geen kosten verbonden.


Ondersteuning aanvragen


Er is geen verwijzing nodig  voor de ondersteuning vanuit NAbij. Nadat er telefonisch contact is gelegd zal er een kennismakingsgesprek worden gepland door de coördinator van NAbij. Zij bespreekt welke ondersteuning nodig is. Vervolgens wordt er iemand gezocht die het beste bij de persoon en situatie past. Hij of zij zal dan contact opnemen om een afspraak te maken.


Deze ondersteuning kan altijd worden uitgebreid in de toekomst. We veren mee met de situatie en datgene wat gevraagd wordt. We voeren geen medische handelingen uit en mocht het nodig zijn andere organisaties in te schakelen zal dit altijd in overleg zijn.


Voor de professional


Ongetwijfeld komt u als huisarts, specialist, maatschappelijk werker, verpleegkundige of andere zorgverlener mensen tegen in de palliatieve of palliatief terminale fase die nagenoeg niemand hebben om op terug te vallen.


U kunt dan altijd een beroep doen op NAbij. Bel voor overleg of vragen. Wij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op 085-0163333. Indien nodig kunnen wij binnen twee uur ter plekke zijn.


Wij bieden onze ondersteuning aan in de thuissituatie maar ook binnen alle voorkomende instellingen en ziekenhuizen.


Heeft u na het lezen van deze informatie behoefte aan meer informatie? Aarzel niet en neem contact met ons op.